27/4/08

Montblanc



A una hora i mitja de Mataró. Cal vigilar l'hora d'anada i tornada, ja que s'hi va per l'A7, i ja coneixem la fluidesa habitual d'aquesta via.

Si féssim una llista dels pobles més bonics de Catalunya, segur que Montblanc sortiria ben amunt. A part de la indiscutible bellesa de les seves muralles, les esglésies i palaus interiors, és una de les "capitals" del catalanisme, ja que diu la tradició que allà va passar la llegenda de Sant Jordi... que t'ho pots creure o no, clar, però qui li donen una àurea de catalanisme pur molt arrelat.

Val molt la pena anar a passar un dia o dos a Montblanc. Cal passejar per les muralles de dia i de nit, per dins i per fora, perdre's pels carrerons, i entrar a totes les esglésies... sembla mentida que n'hi pugui haver tantes i tant grans en un poble tan petit.

Val la pena també conèixer una mica la història del poble, ja que et fa viure més a fons alguns dels raconets: les Corts Generals de Jaume II a l'església de Sant Miquel, el fet de ser vil·la reial, etc.

També cal dir que els carrerons tenen el seu encant, però tret d'algun arc (a l'antic barri jueu), i les façanes de palaus i esglésies, que ningú esperi trobar-se autèntics carrers medievals... està tot força reconstruit.

Destacar també la bona atenció turística de l'Oficina... i que val molt la pena fer la visita guiada que t'ofereixen, val 5 € per persona, i inclou un tastet de cava força interessant. Vam tenir la sort de que ens va tocar en Xavi (foto), un guía molt ben parit, que et fan passar volant les dues horetes de visita.

Nosaltres hi vam anar per la setmana medieval... per veure Montblanc pròpiament no és el millor moment. Un poble fantàstic.