13/9/09

La Torre del Vilar


Santa Eulàlia de Riuprimer S/N (La Guixa)
pàgina web: www.La torre del vilar.com
Estada cap de setmana del 12 i 13 de setembre 2009
A 10 minuts de Vic, direcció Avinyó, o sigui, a una horeta o menys de Mataró.

Antiga casa senyorial d'estiueig d'uns ricatxos barcelonins reconvertida amb molt de gust i carinyu en casa rural d'habitacions. Esta situada damunt d'un monticle, oferint unes vistes magnífiques. Algunes de les seves habitacions tenen terrassa i són inmenses, autèntiques suits de grans hotels, a preu d'hostal rural. A l'entrada hi ha una mena de pati àrab (foto), estrany en masies catalanes, que és una delícia. Alguns del mobles de la casa són autèntiques joies de la fusteria i de l'art.
Té un yakuzzi per cinc places sensacional per passar-hi les estones mortes, una biblioteca per llegir i consultar internet, i un menjador preciós, una terrassa on s'hi pot esmorzar si fa bon temps, un espai amb una enorme tele i sofàs... i una immensa piscina a l'exterior, amb gespa i tumbones, que llàstima que ja feia fred, sinó...
A més, Vic (un dels millors pobles per passar una tarda) queda a 10 minuts contats, i està a tocar de les "subcomarques" del Moianès, i Lluçanès, que tenen alguns dels racons més bonics i desconeguts de la Catalunya central. (Per exemple, veure L'Estany).
Ofereixen allotjament i esmorzar, i pots fer dinars i sopars a un preu de menú força bo, en especial en la relació qualitat-preu: gairebé una dotzena de primers i una altra de segons per triar.
El matrimoni que porta la casa és molt atent, molt proper, i posen un tracte personal exquisit en tot el que fan, sense ser empalagós, que de vegades passa en aquest tipus de llocs. Dissabte tarda i vespre va saltar la llum per tempesta, però ho van torejar amb elegància i saber estar, i ens van fer estar ben còmodes.
No poso preus perquè ha sigut un regal, i clar...
Molt aconsellable per passar un cap de setmana de tranquilitat, bon menjar, i bona companyia, i a un preu barat pel que hi ha a la casa. Un consell: demaneu alguna de les habitacions amb terrassa... valen igual que els altres.