28/8/09

Castellar de N'hug

Estada de tres dies a finals d'agost de 2009, també hi havíem estat a desembre de 2007.
Poble del Berguedà, a uns 1400 metres d'alçada, a 25 minuts de Ripoll, i 35 minuts de Berga. Des de Mataró, passant Vic, Ripoll, Campdevànol, Gombrèn es triga un parell d'hores.

Informació al centre mateix de Castellar: "Centre de muntanya" Telf: 938 257 057. Molt bona informació sobre senderisme, BTT, t'acompanyen on calgui, lloguen bicis...
Links d'interès:
www.altbergueda.cat : consorci de turisme de l'Alt Berguedà. Senders, informació, rutes... molt complet.
www.castellar.diba.es : Web oficial del poble. Un pastelón
mediambient.gencat.net: Pàgina de la Generalitat sobre el Parc Natural de Cadí-Moixeró. Força informació, però el millor és anar a la oficina de Turisme de Bagà.
www.camidelsbonshomes.com: Amb el somni al cap de fer-lo algun dia... somiar es gratis.

Poble tradicional de Catalunya, situat al límit mateix del Parc Natural Cadí-Moixeró, conformat pel seu nucli central (Plaça de l'Església, Església, fondes, etc), i un parell de veïnats (Les Eroles) pujant una mica més amunt. Tot i que ha estat evidentment modificat en els darrers anys per les noves constuccions i l'assetjament turístic, conserva els seus carrerons i cases d'arquitectura tradicional, i l'ambient familiar i humil dels seus allotjaments.
El més interessant de Castellar és que és un punt de partida clau per qualsevol tipus d'excursió o visita, sigui a peu o en cotxe, als pobles del voltant, als petits cimes que l'envolten, o a les gran rutes pel Cadí-Moixeró. Moltes possibilitats.
Evidentment, cal no oblidar que a 10 minuts del centre del poble hi ha les Fonts del Llobregat, un lloc mític de Catalunya, molt bonic de veure, i molt significat. I sense fer dues hores a peu...

Imprescindible: El passeig pels carrers, les vistes des dels diferents miradors del poble cap a la vall... i els croissants enormes de Cal Plats. No es pot marxar sense haver tocat l'aigua freda de les Fonts del Llobregat.