3/1/10

Mas Montebello

Estada del 31-12-09 al 3-01-10 (Cap d'any)

Situació: Rigarda, petit poble a prop de Prades de Conflent, al departament dels Pirineus orientals, a França.
Com arribar: Anar per AP7 (A9 a partir de la Junquera) fins a Perpignan, agafar la Sortida 42 direcció Prades-Andorra (N116) i a l'arribar al poble de Vinçà ja està indicat cap a Rigardà. PEr arribar exactament a la casa, cal passar Vinçà, passar el Veinat de Rigardà, i just sortir d'aquest veïnat agafar el trencall cap a Joch. El primer trencall a l'esquerra, i per una girada casi impossible entre dues cases, un altre cop a l'esquerra, i vas a parar a a la porta.
Durada: 2h15min, si fa no fa.
Preu: hem pagat uns 1.000 euros per una estada de 3 nits 9 persones. Potser un pèl car pel que és la casa, però tampoc res descabellat.
Links: Mas montebello, Turisme al Languedoc-Roussillon.

Casa rural de 4 habitacions dobles (2 es poden fer triples... un pèl just), cuina-menjador tot junt (no massa gran), i gran sala de jocs al primer pis, enorme, amb dos grups de sofàs, una gran tele (tot en francès), un billar, un futbolí, un barra de bar... i un piano!!! Llar de foc a la cuina i també a la sala de dalt. Exterior amb una balconada gran, una barbacoa en un racó, piscina (foto) i petita zona de jocs infantils. No massa cuidats els exteriors. Vistes al Canigó.

És una casa situada en una zona residencial del Sud de França, a tocar del Massís del Canigó, amb unes vistes esplèndides a la muntanya sagrada des de la mateixa casa, i també sobre el poble, molt bonic. La casa és còmode, acollidora i prou neta, la cuina molt ben equipada, i molta llenya per fer foc i barbacoa. Potser és un pèl just l'espai cuina-menjador (foto), però s'hi pot estar bé. De fet, la sala superior convida a passar-s'hi el dia al sofà, o jugant a alguna cosa. Nosaltres, amb nens petits, no ho vam disfrutar gaire...
Amb nens petits, amb fred, es troba a faltar poder sortir una mica més, tot i que l'espai de la sala superior està prou bé. La casa sembla un lloc de residència habitual, ja que està decorada profussament, fins i tot massa, i a tot arreu hi ha quadres i elements decoratius. De totes maneres, això et garanteix que tot funciona... i de fet així és, amb alguna petita excepció

El millor: la gran sala de jocs (foto), l'equipament de la cuina, la llenya, les vistes al Canigó, l'atenció de la senyora Isabelle.
El pitjor: El mobiliari de la cuina (la taula i les cadires són antigues i s'aguanten amb pinces), el matalàs d'una de les habitacions dobles (que anava directament a terra, i per tant, mal negoci)

En general, bona valoració de la casa. De fet, hi vam anar a petar perquè ja no trobàvem res a Catalunya, i no ens agrada anar tan lluny... però està bé, s'hi pot tornar, i sobretot, tinc ganes de tornar-hi per fer una mica de pobles i de muntanya, ja que el poble està molt ben situat a tocar dels pirineus, i amb molts pobles petits i bonics per visitar i passejar. Potser dubtaria d'anar-hi en època de fred amb crios, ja que la part de baix agobia una mica, però en època de poder estar a fora, segurament molt millor. I si fos un grup d'adults, no tinc dubte que la sala de dalt seria el lloc somiat. Un Notable...