21/11/10

Can Mahola (Beuda, Besalú)

Estada del 19 al 21 de novembre de 2010 (cap de setmana)
Vam aprofitar per fer l'excursió de Sadernes-Sant Aniol. (Veure post aquí)
Arribar-hi: Des de Mataró, Per AP7 fins gairebé Girona i sortir per C66 direcció Banyoles-Olot. Passada la primera entrada a Besalú, trencant a la dreta direcció Beuda, i a 2km si fa no fa, pista de sorra en bon estat fins la casa.
Preu: Com que són diferents apartaments enganxats, depen dels que s'agafin, però surt una mitjana de 30 euros per persona i nit si s'omple la casa. Per exemple, la casa per 7 persones cal 430 euros el cap de setmana. Nosaltres vam agafar una de 7 i una de 4 per 700 euros.
Web: www.canmahola.com

Casa rural completa (amb cuina) separada en tres parts (3 hab, 2 hab, 2 hab), cada una completa. De fet, és una gran casa de quatre pisos d'on s'en treuen els diferents espais.
La casa principal disposa d'un espai comú de menjador, cuina i saleta d'una mida justa per unes 10-12 persones, més seria agobiant.De totes maneres, si fa bon temps, es pot estar a fora. Els interiors de la casa estan molt bé, molt ben arreglada molt neta i polida, les cuines molt ben equipades, amb forn, microones, i molt cacharros, plats gots i coberts de sobres, poca llum (mal endèmic de les cases rurals de tot arreu), però molt bé en general. El gran inconvenient dels interiors és que com que el pisos estan separats per sostres de fusta, se sent tot... i si algú vol dormir i a baix hi ha gent xerrant, se sent tooooot... però bé, se suporta. Et posen tovalloles, paper de WC, etc.
L'altra gran avantatge són els exteriors, tot envoltat de gespa, amb una zona de jocs infantils, un minicamp de futbol, una piscina coberta (que no vol dir climatitzada, oju... quan fa fred, fa fred, però ens vam poder banyar els més valents en ple novembre), i evidentment, barbacoa molt ben feta, coberta, i et donen llenya i carbó el que calgui...
I per últim, comentar la situació fantàstica de la casa: a 5 min en cotxe de Besalú (un dels pobles més bonics de Catalunya si no hi ha massa gent), i a tocar d'una pila de llocs fantàstics de la Garrotxa (Olot, Fageda, Alta Garrotxa, Vall de Bas, VAll de Bianya, etc.). Accés ràpid a punts de sortida d'excursions de tota mana (SAnt Aniol, Comanegra, Bassegona, MAre de Déu del Mont...).
En contra hi posaria només la horrible insonorització de la casa, i l'espai comú de la casa gran queda just o petit si agafes tota la casa completa. La relació qualitat preu és bona, sobretot si pots aprofitar exteriors i piscina. Un pelet més barat, seria perfecte i ideal. Per cert, la dona de la casa ens va oferir visita guiada als racons històrics de la casa pairal, tot i que no ho vam aprofitar, segur que deu ser boníssima. Si llegiu el llibre La venjança del Bandoler de Martí Gironell, parla de la casa i la seva història. El llibre no val massa la pena, però fa gràcia veure els noms i els llocs dels voltants.
Per tant, bona casa per anar amb criatures per l'entorn, bona casa com a punt de sortida de visita de la zona, i per fer excursions, i molt ben neta i cuidada. Recomanable.