27/4/08

Setmana Medieval de Montblanc




Els dos caps de setmana que hi ha abans i després de Sant Jordi se celebra a Montblanc la Setmana Medieval, al voltant de la llegenda de sant jordi, que diu la tradició que va passar allà.

La setmana medieval no dista massa, en general, de la resta de caps de setmana medievals que es poden veure a altres llocs del país, com Vic, la Seu, Cardona... Mercat medieval, comerços adornats, espectacles callejerus, tallers medievals, passejos a cavall, gralles, tambors, banderes pels carrers... El toc especial és l'entorn de Sant Jordi i la llegenda, que dóna molt de joc als espectacles... i la graaaan quantitat de gent que hi ha. Nosaltres vam pujar el cap de setmana segon, el de cloenda, faig un llistat ràpid de les coses que hem vist.

- Correfoc: Dues colles, la de casa i una de fora (solivella). Poca gent, molt tranquil, i en dues rutes diferents (???). Acostumat a Santes i La Mercè... fluixot. Però clar, correr entre dimonis i foc sota unes muralles com aquelles, esgarrifa una mica.

- Dracum nocte (la nit del drac): un curiós espectacle llum, so i foc fa arribar les forces del mal en forma de drac a Montblanc. Espectacle poc visual, pel meu gust, massa llarg, i mal muntat... només ho veuen els de primera fila, o hi ets una hora abans, o ho has d'intuir tot. Després de l'espectacle, concerts de música satància (heavy, i tal) a dins d'una antiga església transformada en una mena de local cultural... només això ja li dona un toc curiós.

- Mercat medieval: com tots els d'altres pobles, no hi he vist res especial... de totes formes, aquests mercats m'encanten, tothom disfressat, menjars exquisits... fantàstic.

- Espectacles medievals: pas de les banderes, joglars, mercat d'esclaus, passeig en animals, tallers (caríssims!!!!) de fletxes, tir amb arc... força bé. fins i tot una senyora amb el cinturó de castedat (foto, jijiji)

- Llegenda de Sant Jordi: (val 15 euros): macroespectacle de llum, foc, dansa, etc, que dura una hora i picu, amb la muralla de decorat. No diria que extraordinari, però molt bé, tot el poble hi participa, i la posada en escena (amb alguns problemes de so) força bona. Vulgui que no, t'emociones en un parell de moment, quant Sant Jordi sirla el drac (suposo que tothom ja sap el final, no?). Cal fer cúa una hora abans per seure. Val la pena... no sé si 15 euros, però en general sí. Lo millor del cap de setmana.

- Altres coses: no espereu pas bon menjar a bon preu, no molt menys. A tot arreu hi ha "tavernes" on fan carn a la brasa, i tal... però tot bastant normalet, i tirant a car. Només us dic que tots els bars i restaurants tenen una carta exclusiva per a la setmana medieval... és a dir, més cara, on prendre un tallat a un bar costa 1'30 €. Gentada brutal, el poble es veu superat, i la gent de la casa molt agobiada i amb una cara de no puc més que fins i tot incomoda. De totes maneres, el guía (molt ben parit), ens va dir que un bar pot facturar 5 o 6 milions de peles aquells dos caps de setmana... per tant, que no es queixin! Si voleu algun detall

més, podeu veure al meu altre blog aquest post de Monblanc ha caigut

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Vas aconseguir obrir el candau?!?!

Dani Gadea ha dit...

Què vaaaa!!! igual no li hagués fet massa gràcia a la meva acompanyant... i veient a la senyora del cinturó, jo m'hagués acollonit!1