22/11/09

Can Toni (El Montseny)

Estada del 20 al 22 de novembre del 2009
www.cantoni.cat
A prop del proble del Montseny. Cal pujar per la carretera de Santa Maria de Palautordera, passar de llarg la cruïlla del poble del Montseny, i al km.15 (Exacte) agafar un trencant a la dreta. A partir d'aquí, pista forestal amb un parell de cruïlles complicades, en total uns 7 km de pista, en prou bon estat, però per fer xino-xano. A la web està molt ben explicat.

Casa rural situada estratègicament al peu el Turó de l'Home, amb una vista excepcional sobre el Matagalls i els Puig Drau, i la vall que els separa. Estratègic perquè és un punt perfecte de sortida per moltíssimes excursions, fent uns km de cotxe, o fins i tot a peu des de la mateixa casa, com vam comprovar. Si mireu la foto, al fons el MAtagalls, i a l'esquena del fotògraf el Turó de l'Home. Perfecte.

La casa és doble, una de 4 px i l'altre de 7px. Està arreglada fa menys d'un any, per tant, tot molt bé, ben adequada, moderna, amb llar de foc, barbacoa exterior, ben equipada amb tovalloles, estris de neteja i de cuina (aquí potser faltaria algun "catxarro" més gran), WC, etc. El preu ésde 30 euros px/nit, si més o menys l'omples. Bona relació qualitat-preu.

L'espai exterior està molt bé, hi ha pletes (Explanades) a diferents nivells, que permeten als nens correr i jugar amb tranquilitat, o als adults jaure a la gespa al solet fent el gos plàcidament. Només faltaria algun mobiliari exterior més al davant mateix de la casa (tumbones, tauleta, etc.), però suposo que ja aniran fent.

El gran valor afegit que té la casa és en Jaume, l'amo, ja que és casa seva i dels seus ancestres des que el món era món, i coneix el Montseny millor que qui el va fabricar; ens va orientar per camins, excursions, temps de ruta, etc. amb una precisió milimètrica i amb el punt d'intuició que tenen els experimentats muntanyencs per veure què podíem fer i què no. Fins i tot ens va acompanyar a la sortida d'una excursió per assegurar un parell de cruïlles "perilloses". Molt important... segurament, no haguéssim fet excursions sense la seva orientació. Fins i tot ens va preparar la brasa de la barbacoa preveient que arribaven tard de l'excursió...

Vam tenir algun problema amb la calefacció de la casa petita, i l'aigua calenta no acabava de sortir calenta del tot en alguns moments. Però tampoc vam tenir fred.

Apuntar que des de la casa s'arriba en vint minuts a peu a connectar amb el GR 5-2, que et porta al Turó de L'home (2h a peu des de la casa), i en uns 30-40 minuts fins a Sant Marçal, punt de partida per enfilar Les Agudes o el Matagalls.

En resum: una bona casa, amb un bon preu, però sobretot, un punt de partida perfecte per un cap de setmana de descobriment del Montseny, amb un "guía" perfecte per fer-ho. Bon lloc per anar amb nens també. I a més, al cor mateix del parc... un luxe.