8/11/09

Fira Mediterrània de Manresa

Cap de setmana 6-8 novembre de 2009
De Mataró a Manresa hi ha una hora, si fa no fa, depenent del sarau que trobis a Trinitat i a Sabadell.
pàgina web: www.tradifiramanresa.com
Fira-festival d'espectacles d'arrel tradicional de tot tipus i per a tots els públics.

Gran Festival on hi van a parar totes les estrelles del món folk i tradicional, del tipus que siguin. Serveix d'aparador de nous espectacles, de nous grups, i és un anar i venir de representants i actes per contractació de grups. Vaig tenir el plaer de participar-hi amb els Ministrils d'en Pere Botero dissabte a la nit (foto i vídeo aquí sota)

El nombre d'actes programats és tan brutal que no dónes abast. En especial entre 12 i 14 hores del migdia, i entre 18 i 21 hores de la tarda, potser hi ha 4 o 5 concerts gairebé a l'hora a diferents llocs, 3 o 4 espectacles itinerants per diferents carrers, i alguns espectacles en escenaris fixos. I això sense comptar els que eren de pagament, que jo no vaig a cap ni un. A més, hi ha moguda fins ben entrada la matinada. També hi a espectacles puntuals específics per la fira, exposicions debats, taules rodones...

Jo destacaria les cercaviles itinerants de fanfàrries, titiriters, i semblants que es van movent, i que en hora punta, si t'atures a la Plana de l'Olm o al Carrer Nou, et van passant pel voltant, es van creuant (fins i tot molestant entre ells), i és una passada. Divertídissim.
I també els concerts de grups folk de gran nivell tots ells, alguns clàssics, noves formacions amb gent clàssica... si t'agrada el mundillo, doncs clar, una passada.

Això sí, marxo amb la mateixa sensació que amb d'altres fires multitudinàries (Montblanc, Besalú...). Ciutats o pobles totalment sobrepassats per un esdeveniment que supera la seva capacitat. Bars rebentats, rius de gent, carpes plenes a petar de gent que no et permeten gaudir de l'espectacle (en algun cas, no vaig poder ni entrar!!!)... acabes pensant allò de: o convides menys gent, o fas la ciutat més gran!!! Però com que tothom s'omple la butxaca...
Un exemple: al mapa oficial et diuen llocs per aparcar, i hi ha dues zones d'aparcament gratuït: un és un petit descampat al centre mateix de Manresa: evidenment, petat fins dalt les 24 hores... encara que no hi hagi fira. I el segon, el pàrking de l'estació, que és com si et diguessin el de l'estació de Mataró... petit, sempre ple, i a la merda del centre. O sigui, per riure.

Per si s'hi treu el cap, vam menjar al Bar SAnt Antoni de la plaça major un menú d'11 euros casolà més que acceptable de qualitat i quantitat, i uns frankfurts al Bar Albert, en un carreró a tocar del Teatre Kursaal, al Passeig.

A mi m'agradaria tornar-hi a aquesta fira... potser només el dissabte ja val la pena per veure una mica de tot, i marxar després de sopar. Ara, cal fer-se un plànning i tenir clar què vols veure.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hvala za intiresny Blog