22/11/09

Corral d'en Rovira - Turó de l'Home

Feta el dissabte 21 de novembre de 2009.

Durada: 2h (des de Can Toni).

Pujada contínua i sostinguda pel camí de Fontmartina (part del GR 5.2), que es fa dureta perquè no pares mai de pujar, però no hi ha rampes especialment dures, ni cal grimpar ni res semblant. Per tant, es pot fer bé. Està molt ben senyalitzat, ja que és GR, i no té cap pèrdua anar seguint les marques vermelles el primer tram, i després les fites metàliques amb marca blanca i vermella i GR 5.2.

Comentaris: vam sortir des de la Casa Rural Can Toni (veure el post aquí i la casa aquí), que enllaça ambel GR-5.2 amb vint minuts de caminada (no inclòs en la durada). Si es fes des de Fontmartina, potser cal afegir-hi 30 minuts més de camí, però desconec si són durs o no.
Vam pujar amb una nena de 5 anys, al seu ritme, per tant, segur que podriem retallar mitja hora perfectament del temps de pujada.

Descripció: Des de Can Toni triguem uns 20 minuts en enllaçar amb el GR 5.2.
A partir d'aquí, seguint marques vermelles, el camí comença a pujar, i ja no deixarà de fer-ho excepte en trams molt curts. En deu minuts arribem al Corral d'en Rovira, un antic corral que encara no ha caigut del tot, on hi ha una font canalitzada on es pot carregar aigua, i hi ha una bona vista del Matagalls i el Puig Drau. (fotografia, amb el Puig Drau, al centre)
SEguim marques vermelles amb el camí convertit en un corriol, fins que en una mitja horeta arribem al Corral d'en Deumal, abandonat i molt enrunat, amb una altra copa una bona vista de la part posterior del Turó de l'home.
El corriol continua per darrera el Corral, per la seva esquerra, i a partir d'aquí ja trobem pals que marquen el GR, i seguim pujant sostingudament travessant encara boscos.
En cosa de 20 minuts mes ja encarem la falda del Turó, amb molta menys vegetació, i la carretera que hi arriba a la vista, com a objectiu. Ja veiem tota l'estona el monolit que corono el Turó de l'Home.
El camí va serpentejant cap amunt sense massa dificultat, però va pujant sense parar, fins arribar a la carretera al peu del Turó de L'Home, i d'aqui a dalt 5 minutets més i fet. (foto a dalt del Turó)

Nosaltres vam baixar en cotxe perquè uns amics hi pujaven directament, però la baixada es podria fer sense problema segurament en 60-90 minuts.

PD.- fotografies gentilesa de Meri Rambla i Anna Guirado.