22/11/09

Can Toni - Font de les Naiades.

Diumenge 22 de novembre de 2009

Durada: 1h 30 min anar i tornar amb tooooooooota la calma del món (l'anada la vam fer amb criatures de 3, 4 i 5 anys..

Passeig (que no excursió) des de la casa rural Can Toni (veure post aquí i casa rural aquí). Tan curta com bonica, la passejada ens porta per boscos d'alzina i roure fins a les beceroles de la Tordera, a través d'un corriol encantador, amb alguna roca que altra per enfilar-se i veure l'espectacular vall als peus del Matagalls.

Comentaris: la durada és impossible calcular tal com la vam fer, però la tornada, a pas d'adult, vam trigar 35 minuts, per tant, segur que poc més d'una hora es va i es torna... però cal pensar que val la pena fer una aturada ben bona a la font i al riu, ja que són dos llocs encantadors, i aquesta és la gràcia de la passejada.

Descripció: sortim de can Toni, baixem uns 10 minuts fins al gran revol que també és cruïlla, i enlloc de baixar cap a l'esquerra, seguim recte direcció cap a Sant MArçal (indicat). en 5 minuts trobem una cruïlla i agafem el camí de l'esquerra indicat amb "SAnt Marçal pels cingles d'en Bovilà".
A partir d'aquí ja no té pèrdua, el camí es va estretint fins convertir-se en un corriol, i mica en mica a la nostra esquerra es va fent cada cop més vertical la paret de la muntanya. En alguns punts hem d'enfilar-nos una mica per roques (tot molt fàcil), fins que arribem als cingles, un parell de punts estratègics on pots enfilar-te i gaudir d'una vista sensacional de la vall que separa el Matagalls del Turó de l'Home (foto de la vall amb el Puig Drau al fons).
Passat aquest punt més alt, el corriol baixa suaument fins la carretera, on pugem cap a la dreta i en 3 minuts arribem a l'entrada del càmping "les illes", i just al davant, a la vora dreta de la carretera, hi ha la font de les Naiades, un raconet encantador per refrescar-se. (foto)
Fet això, podem retornar al lloc on el corriol es troba amb la carretara, i baixar 20 metres més avall la carretera; a mà dreta un camí tancat per una cadena baixa en 3 minuts fins un petit pla on ens trobem la Tordera obrint-se pas entre roques i arbres centenaris, en un quadre encantador... aturar-s'hi una estona, imprescindible per l'ànima. (foto 3)

Des de la font la carretera es converteix en pista per arribar a Sant Marçal (crec que una mitja horeta a peu), d'on es pot pujar al Matagalls o bé a Les Agudes... però llavors ja no és una passejada, clar.

Pd.- fotografies gentilesa de Meri Rambla.