6/12/09

Empedrat del Morou (Montseny)

Feta el diumenge 6 de desembre de 2009
Punt de sortida: àrea d'informació de Can Casades, passat Santa Fe del Montseny. Cal anar fins Sant Celoni, i allà agafar direcció Santa Fe, passar per Campins, i passat Santa Fe hi ha el pàrking de Can Casades i el punt d'informació. Hi ha si fa no fa, una hora des de Mataró.
Informació: podeu veure l'explicació del recorregut aquí, i fins i tot descarregar-lo en PDF.

Petita excursió (bé, de fet, passejada) circular, que hem trigat a fer-les dues hores parant mil cops a mirar paisatge, fer fotos, observar arbres... amb tooooooota la calma del món. De fet, trigar menys voldria dir no aturar-se a gaudir del bosc i el paisatge per tant, s'ha de fer així. No té cap mena de dificultat enlloc, el camí està marcat per fites metàl·liques amb marca taronja, i és impossible pedre's, no tinc present cap punt on tinguessim cap dubte.

Travessarem fagedes, castanyedes, rouredes, tindrem una vista magnífica de la vall de Santa Fe i del Turó de l'Home i les Agudes, i també de l'altra banda, tot el Vallès, i fins i tot hem pogut veure el Cap de Creus, espectacular. Al final, voregem l'embassament de Santa Fe, petitó, però amb el seu encant. A la foto, vista de la vall de Santa Fe des de l'Empedrat.

És molt aconsellable fer la petita pujadeta cap als Esqueis del Morou; abans d'arribar a l'Empedrat (una punta de roca que sobresurt sobre la vall), hi ha un trencant a l'esquerra que indica "Turó del Morou". Seguint les fites, trobarem alguns racons amb una vista espectacular del Vallès, Gironès, Pirineu... no cal ni arribar als esqueis (nosaltres no hi hem arribat).

Passejada per fer en família, plana i encantadora. Per cert, aquella zona, en dies festius, és la rambla, fins al punt de que pots arribar a no poder aparcar... per tant, molt aconsellable pujar-hi aviat. Nosaltres vam sortir a les 8'30 de Mataró, i cap problema.