14/10/10

Restaurants Dubrovnik i Dalmàcia del Sud

Estada a la regió el Pont del Pilar de 2010-

En general, vam menjar molt bé a gairebé tot arreu i a molt bon preu. Cal tenir present que era temporada baixa, i que per tant vam poder anar gairebé on volíem i que els preus tapoc devien ser els de sempre... de fet, no tinc cap dubte en aconsellar Dubrovnik en temporada baixa per aquesta i moltes raons més.

Dubrovnik casc antic:
- Restaurant Dundo Maroje (Carrer Kovacka, un carreró a l'esquerra al final del carrer Placa, el principal, a tocar del Palau Sponza):Menú diari per 10 euros (ull, temporada baixa), amb un primer plat normalillu (amanides, entrants...), però un excel·lent segon plat, molt bo, boníssim, i en força quantitat. Sembla un restaurant comercial i turístic com els altres, amb taules fora al carrer, però la guía l'aconsellable, i de veritat que ens va encantar. Molt bon servei.
- Pizzeria Mea Culpa (Za Rokom 3, carrer paralel al carrer Od Puça, el segon més important del casc): Pizzeria turística i de poca importància. Només destacar que les pizzes són enoooooormes, i que dues persones normals poden sopar amb una. També s'en pot demanar mitja, pel que vam veure. Dues pizzes i begudes, uns 20 euros si fa no fa. Prescindible totalment.
- The Gaffe Irish Pub (Mica Pracata 4, però es veu des dels carrers principals, es troba sense voler). Pub irlandès, amb zona de no fumadors (oh, meravella!!!), bona cervesa, bon ambient, acollidor i bon servei. Tenen una carta força interessant de plats, des de amanides bàsiques, hamburgueses, carns... hi vam menjar força bé a uns preus més que decents, 6, 7 o 8 euros els plats, i la cervesa prou bé de preu també (Leffe, importació, no arribava a 3 euros).
- Arka (Jesuite, als peus de les escales de l'església dels Jesuites): decebedor sopar amb mal servei, lent, i poc atenc, clarament sobrepassats per la gent que hi havia. Potser vam tenir mala sort, però no hi tornarem.
- Kamenice buffette (Jezuite, just a tocar del mercadillo): curiós restaurant sense taules interiors, on els plats els serveixen en safates, perquè estan pensats per compartir, tot i que els preus són d'un plat normal... nosaltres vam menjar una immensa safata de muslcos i una de cigales (no tan gran, clar), i amb postre i tot vam pagar cap a 30 euros. Cal dir també que veiem passar safates d'arròs negre, arròs de mar, i d'altres que feien molt bona cara i abundants... tot i ser una carta poc variada, crec que molt aconsellable. A més, el lloc és fantàstic, a una de les places més boniques.

Fora de Dubrovnik:
- Konobo Mareta, a Korcula (Roka 4). (foto) Taberna marinera amb un petit menjador amb mitja dotzena de taules, un lloc encantador. Carta força variada amb carns i peixos i entrants, a preus molt acceptables, i a més, d'origen ecològic. Vam compartir un plat de gambes, i després dos plats de carn (parrillada i pinxitos), abundants, plens, i a més amb plat "d'espera" gentilesa de la casa. Amb postres i tot, 40 euros justets en total. Relació qualitat preu, notable alt. Si mai torno a Korcula, segur que aniré a aquest lloc.