14/2/11

Masia Sansalvador (Oristà, Lluçanès, Osona)

Estada de cap de setmana del 11 al 13 de febrer de 2011.
Arribar: Mataró-Granollers-Vic (C17)- C25 (eix transversal) direcció Manresa - Sortida 170. Al cap d'uns 3 km, un indicador a mà esquerra (Sansalvador) ens porta a una pista en bon estat i hi som de seguida. Total, 1 hora de viatge.
Preu: 650 € el cap de setmana (per unes 10-12 persones) 
Web: www.masiasansalvador.com


Sansalvador és una masia molt antiga i plena d'història que amaga una barreja de rústica i modernitat més que encertada. Està formada per dues cases, cal Masover i la casa Vermella. Ens vam allotjar al Masover, una casa amb 5 habitacions dobles (algunes sobrades per un llit extra) i 4 lavabos, tot això al pis. A la planta baixa, per on s'entra, hi ha una amplia cuina amb taula gran, i a l'altr abanda, una sala d'estar amb amplis sofàs, gran tele, etc. De fet, tot i que no és un únic espai, cuina i sala d'estar estan prou oberts com per poder dir que gairebé son un de sol.
A l'exterior, una barbacoa en mig d'un bonic jardí de gespa perfectament cuidada, molt aconsellable per jugar-hi amb criatures o jeure al sol. També hi ha una taula de ping pong. Més amunt, una piscina, i a tocar, el complexe històric de Sansalvador, inclosa la església romànica que té la família. Les vistes són precioses cap a la Plana de Vic, Montserrat, montseny...
Tot està escrupolosament net i endreçat, i la casa posa tovalloles, material de neteja, etc. No hi falta de res.  S'hi està molt bé, és molt acollidora. Cuina ben equipada, amb rentaplats, nevera gran, molts estris i catxarros.. Les habitacions són espectaculars, totes amb teles noves i una decoració impressionant.
No hi veig inconvenients. Està molt ben situada, a una horeta de Mataró, i a pocs minuts de Vic.

Molt aconsellable per anar-hi amb família, amics, criatures... de fet, pel que calgui. I a l'estiu, amb la piscina, ha de ser fantàstica.